❮ Terug naar Blog

MEDEWERKER IN DE SPOTLIGHT - LAURE DE STERCK


WAAROM WERK JE GRAAG BIJ ONS
De job als energiedeskundige is een variërende job. Zo is elk project anders, dit komt niet alleen door de aard van de werken (nieuwbouw, verbouwing, energetische verbouwing, enz.), maar ook doordat elke bouwheer andere eisen vooropstelt (energieneutraal, budgettair, enz.).
Zo dien je elk project te personaliseren, eigen aan de bouwheer zijn eisen en de aard van de werken. Ook is het een uitdagende job doordat de bouwheer soms zijn persoonlijke eisen stelt die de berekening van het project beïnvloeden. Of soms is het de aard van het bouwproject dat voor uitdagingen zorgt, zoals bijvoorbeeld een grote industriehal met kantoren, een hotel,…

WAAR STAAT XENADVIES VOLGENS JOU VOOR
Het overkoepelende woord waar Xenadvies voor mij voor staat is ‘klantgerichtheid’. Xenadvies werkt op een persoonlijke manier met haar klanten.
We starten met een eerste contact met de bouwheer en/of architect om te horen wat hun doel of eis is, welke materialen of installaties zij reeds voor ogen hebben ed. Vervolgens maken wij de eerste berekening en nadat het verslag is opgemaakt hebben wij een overleg met hen en bespreken wij elk aspect van het project. Deze klantgerichtheid van Xenadvies komt helemaal tot haar recht tijdens deze fase omdat haar advies volledig op maat van de klant wordt afgestemd op vlak van noden en eisen.

WAT BOEIT JOU IN DE JOB VAN ENERGIEDESKUNDIGE
Voor mij zijn het ‘anders zijn’ en het ‘uitdagende’ van de job mijn drijfveer. Elk project is anders, elke woning, elke bouwheer,… al deze factoren zorgen ervoor dat elk project anders dient aangepakt te worden om het vereiste E-peil te behalen. De uitdaging bestaat eruit om een in eerste instantie niet behaald doch vereist E-peil zodanig te bewerken met eventuele andere voorzieningen zodat het alsnog behaald wordt. Dan bekijk ik hoe we deze tekorten kunnen oplossen om dan samen in overleg met de bouwheer tot een eindresultaat te komen dat voldoet aan de nodige eisen.

WAT WAS JE EERSTE INDRUK TOEN JE BIJ XENADVIES BEGON
Xenadvies is een jong/joviaal bedrijf. Toen ik startte bij Xenadvies was ik denk ik ‘de jongste van de hoop’, maar op uitstapjes met alle kantoren samen, zoals teambuildings of opleidingsdagen, vormen wij één grote Xenadvies-familie. Dat Xenadvies-familie-gevoel uit zich dan ook in hulp. Wanneer ik van start gegaan ben bij Xenadvies heb ik dan ook heel veel hulp gehad van mijn collega’s, zowel hier in het kantoor Vlaamse Ardennen als de kantoren in Antwerpen en Kempen. Ik kon steeds bij hen terecht met vragen en dit is nog steeds zo.

WAAROM ZOU JE DE EINDKLANT AANRADEN OM VOOR XENADVIES TE KIEZEN
Omwille van onze doelgerichte en persoonlijke aanpak. Wij stemmen steeds ons advies af op de vraag van de bouwheer, uiteraard rekening houdend met de huidige wetgeving. Wij zijn als het ware de tolk tussen de wetgeving en de bouwheer. Door ons persoonlijk contact met de bouwheer en/of architect hebben wij een beter inzicht waarop we ons dienen te focussen en kunnen wij gericht een berekening uitvoeren.
Dit kan soms zelfs leiden tot kostenbesparing voor de bouwheer. Ons doel is om samen met de bouwheer hun bouwproject af te ronden dat voldoet aan de EPB-eisen en waar ook de bouwheer volledig achter staat.


Gepost op 16 jun 2017