❮ Terug naar Blog

Medewerker in de spotlight – Annemie De Kooning – Zaakvoerder Xenadvies


Om jullie de kans te geven ons team beter te leren kennen, zetten we de komende maanden regelmatig een medewerker in de spotlight. Deze maand laten we je kennismaken met Annemie De Kooning, zaakvoerder van Xenadvies.

Wat boeit jou in de job van Energiedeskundige/EPB-verslaggever?BW-©-Xen-Advies-2

Bij de bouw/verbouwing van een woning wordt er steeds meer aandacht besteed aan de energiehuishouding. Ik vind het heel boeiend om samen met de architect en bouwheer naar de beste oplossing voor het voorliggende project te zoeken. We denken samen na, rekening houdend met kostprijs, duurzaamheid of andere prioriteiten die vooropgesteld worden, met de bedoeling tot een concept te komen waar iedereen zich in kan vinden. Het vele brainstormen geeft me de kans om voortdurend kennis te vergaren, te beheren en te gebruiken. Bovendien zie ik het als een uitdaging om honderden EPB-dossiers af te wikkelen, zonder de persoonlijke aanpak te missen. EPB en EPC: ‘t is echt iets voor mij!

Hoe ben je bij Xenadvies terecht gekomen?
In 2009 heb ik een eenmanszaak opgestart. Ik werkte van thuis uit EPB-studies uit voor particuliere woonprojecten en in beperkte mate ook voor niet-residentiële gebouwen. Als freelance medewerker werd ik ingeschakeld op architectenbureaus én bij Xenadvies in Wuustwezel, waar ik Sara Maeyninckx leerde kennen. De projecten in m’n eenmanszaakje groeiden in aantal en omvang, dus ik had nood aan extra manschappen aan boord. Net op dat moment vroeg Sara of ik zin had om samen iets op te bouwen? Een netwerk van professionele energiedeskundigen die staan voor kennis en kwaliteit? Ik moest geen twee keer nadenken! Sinds 2012 ben ik zaakvoerder van de bvba Xenadvies Antwerpen, met een kantoortje vlakbij de Antwerpse Kaaien, en één medewerker, ‘onzen Brenn’. Ondertussen is het team uitgebreid met Jasper, Danielle en Ellen.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
De invulling van mijn dagen is tijdens deze jaren heel hard veranderd. Het ging van een standaard werkweek met het effectief zelf uitwerken van EPB-studies naar een zeer variabele agenda waarvan de afgelopen week een mooi voorbeeld is: sectoroverleg (in naam van OVED) als ambassadeur van de EPB-verslaggevers bij het Vlaams Energieagentschap, brainstormen in de “Plato Go!”- groep van VOKA samen met jonge collega-ondernemers, spelletjes gaan spelen in het klasje van mijn dochter, een nieuwe architect ontvangen voor een eventuele samenwerking, op bezoek gaan bij een nieuwe vastgoedmakelaar ter kennismaking, een presentatie rond de nieuwe EPB-wetgeving gaan geven op een architectenkantoor, met Sara over marketing vergaderen, groei en kwaliteit. Intussen stuur ik m’n team nog aan en help ik hen waar nodig.

Wat doe je na een lange dag om te ontspannen?
Thuis draaien mijn kleine schatjes Erin, Jade en Arnt de knop helemaal om! Hoewel… mama zijn is eigenlijk ook een beetje bedrijfsleider spelen, niet?

Kan je Xenadvies in 3 woorden omschrijven?
Jong, tof en energiegezond!


Gepost op 1 dec 2014