❮ Terug naar Blog

MEDEWERKER IN DE SPOTLIGHT - JENS RAATS


JENS GAAT NAAR SCHOOL IN BERKENBEEK, EEN KORTE VOORSTELLING!logo berkenbeek
Berkenbeek is een school voor buitengewoon onderwijs in Wuustwezel. Binnen onze school
besteden we in alle opleidingsvormen veel zorg en aandacht aan arbeid voor onze jongeren.
Binnen OV1 – type 9 (OVA), waarin Jens school loopt, proberen we de leerlingen een job op maat te geven, rekening houdend met eigen interesses en mogelijkheden.
(type 9 is een onderwijstype voor leerlingen met autismespectrumstoornissen en een (rand) normale begaafdheid.)

HOE HEEFT XENADVIES JOU LEREN KENNEN?
Sara van Xenadvies en de jobcoach van de school kennen elkaar, en via mail werd de jobcoach op de hoogte gehouden van eventuele taken die binnen het bedrijf konden gebeuren door onze leerlingen.  Berkenbeek heeft een soort project om leerlingen een tijdelijke stage te geven. Aan de hand van de beschrijving van de taken probeerden we een goede match te zoeken met een leerling die hiervoor interesse had.

WAT IS JE TAAK?
Ik heb als taak om dossiers in de computer op te slaan. Ik moet telkens het documentnummer  typen en het jaar erbij. Dan steek ik het document in een archiefdoos en zet het in een kast.

WAAROM WERK JE GRAAG BIJ XENADVIES?
Ik werk graag bij Xenadvies omdat ik er werkervaring kan opdoen voor later. Ik werk er ook graag omdat ik het gewoon leuk vind.

 WAT DOE JE HET LIEFSTE BIJ XENADVIES?
Op de computer werken vind ik tof. Het interesseert me om uit te zoeken hoe je moet klasseren, hoe het archief in mekaar zit en hoe ik de juiste dossiers kan vinden. Dat leer ik allemaal bij dankzij de mensen die mij daar helpen en mij daar goed doen voelen.

WAT ZIJNJens - boogschieten JE HOBBY’S?
Mijn belangrijkste hobby is boogschieten. Ik doe dat in de Sportschuur in Loenhout, maar dan wel onder de sporthal. Ik ben daar niet de enige met een beperking.  Er is ook nog een tweeling die een beperking heeft.  Er is  verder ook nog een groepje jongere kinderen bij het boogschieten.  Het is ook wat anders dan dat er gewoon kinderen van je leeftijd zijn.  Mijn andere hobby’s zijn zwemmen en fietsen.

WELKE OPLEIDING VOLG JE IN SCHOOL?
Er zijn verschillende opleidingsvormen bij ons, zoals ov3, ov2,ov1 en ova. Ikzelf zit in ova. Dat is de Opleidingsvorm Autisme.  Ze kijken wat je graag doet en zoeken dan iets voor jou zoals een werkplek die je graag doet.

TOT SLOT?
Tot slot vind ik het echt leuk op mijn smia ( zo noemen we dat op school. Het is een soort stage). Ik vind het heel interessant om bij Xenadvies te werken en ze zien me graag komen omdat ik geconcentreerd en nauwkeurig werk.

Jens bedankt dat je ons op het kantoor komt helpen, je brengt vreugde op onze werkvloer! Groetjes Katrijn, Kevin, Jesse, Marijke en Sara


Gepost op 20 mei 2016