❮ Terug naar Blog

Medewerker in de spotlight – Katrijn van den Bleeken


Om jullie de kans te geven ons team beter te leren kennen, zetten we komende maanden regelmatig een medewerker in de spotlight. Deze maand laten we je kennismaken met Katrijn van den Bleeken,  die sinds september 2009 bij Xenadvies aan de slag is. En nu werkt als kantoormanager in het kantoor Kempen.

We stellen Katrijn aan je voor aan de hand van enkele vragen die we haar voorschotelden.

Hoe ben je ertoe gekomen om Energiedeskundige/EPB-verslaggever/PG Energiecoördinator te worden? Welke studies heb je hiervoor aangevat?
Oorspronkelijk heb ik een diploma bachelor in de agro–en biotechnologie, optie landbouw. Het ‘in het wilde weg’ solliciteren heeft me uiteindelijk (denk ik) toch wel de job van mijn leven opgebracht!

Wat boeit jou in de job van Energiedeskundige/EPB-verslaggever/PG Energiecoördinator?
Voornamelijk het afwisselend werk: zowel de berekeningen op kantoor, als de werfbezoeken en het contact met de klanten maken dat elke dag anders is.

Hoe ben je bij Xenadvies terecht gekomen?
Om eerlijk te zijn, solliciteerde ik op alles wat ik tegen kwam. Ik zat toen al enige tijd zonder werk.

Wat was je eerste indruk toen je bij Xenadvies begon?
Bij mijn eerste sollicitatiegesprek, op een vrijdagnamiddag, bleek als snel dat het de gewoonte was om af en toe eens een pintje te gaan drinken en toen dacht ik: “Hier wil ik wel komen werken!”

Wat doe jij voornamelijk binnen het bedrijf?
Zowel aangiftes als eerste berekeningen met betrekking tot de EPB-verslaggeving, als het opmaken van EPC’s.

Waarom zou jij mensen aanraden om door Xenadvies een EPB verslag te laten maken?
Xenadvies bestaat uit een team van verschillende jonge mensen, die zelf aan het bouwen zijn of recentelijk ge(ver)bouwd hebben en die dus maar al te goed weten dat energiezuinig bouwen vaak een grote investering met zich meebrengt. Xenadvies zal niet enkel een theoretisch verslag opmaken van wat wel en niet moet (of mag) om te voldoen aan de EPB-normen, maar zal samen met de klant zoeken naar energiezuinige oplossingen die binnen zijn budget passen.

Waarom zou jij mensen aanraden om bij Xenadvies te komen werken?
De sfeer en de jonge collega’s maken het, net zoals het afwisselend werk, leuk werken bij Xenadvies! Er worden opleidingen en cursussen met het hele team gehouden en vaak wordt er tussendoor ook nog gediscussieerd over hoe we iets zouden interpreteren. Wetende dat je steeds op iemand kan rekenen, de verantwoordelijkheid die je krijgt door zelfstandig aan je eigen projecten te werken, … zorgen ervoor dat je je geen nummer voelt, maar een volwaardig teamlid!


Gepost op 10 mrt 2014