❮ Terug naar Blog

Mijn Huis Mijn Architect


wortel3bisBinnenkort kan men tijdens het inspiratieweekend Mijn Huis Mijn Architectweer heel wat woonideeën ontdekken.

Op zaterdag 28 en zondag 29 septemberkunnen kandidaat-(ver)bouwers 160  nieuwbouw of renovatiewoningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. Hetopenhuizenweekend geeft je niet alleen de kans om inspiratie op te doen in woningen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Het is ook het uitgelezen moment om te peilen naar de ervaringen van de bewoners, kennis te maken met de architect en zich om te laten informeren over gebruikte bouwtechnieken.

 

 

Als u tijdens dit weekend in de buurt van Wortel-Hoogstraten bent, moet u  zeker  een bezoek brengen aan dit mooie project van LV-architecten. Xenadvies verzorgde de EPB voor deze vrijstaande nieuwbouwwoning die wordt opengesteld voor het publiek.

Wij werken heel vaak samen met LV-architecten, omdat het een zeer goed architectenbureau is meteen team bestaande uit leuke mensen, die samen hard werken aan en voor hun zaak.

wortel1bis

 

Net als Xenadvies zijn ze er voor de klant en voor het project! Wij delen lief en leed met hen en zitten letterlijk samen onder één dak.

Wij willen LV-architecten graag bedanken voor de prettige samenwerking. Het EPB-verhaal is ook hier weer zeer vlot en correct verlopen. De toenmalige norm voor de woning was E100 en K45. De goede samenwerking en het advies en de verslaggeving van Xenadvies zorgden ervoor dat we een eindresultaat haalden van K43 en E77.

Het project in Wortel-Hoogstraten is niet alleenhet referentieproject geworden voor de regio Antwerpen. De foto staat ook op de voorpagina van het inspiratieboek van Mijn Huis Mijn Architect dat te koop is in de boekhandel.

We citeren even uit de projectbeschrijving:wortel4bis

“Het afhellend karakter van het perceel en het indrukwekkende uitzicht naar de achtertuin toe vormden meteen het vertrekpunt van dit ontwerp. Er werd optimaal gebruik gemaakt van het niveauverschil, vooraan heeft de woning 2 bovengrondse bouwlagen, achteraan wordt de kelder mee leefruimte. Het gelijkvloerse niveau vooraan, wordt achteraan doorgetrokken in een zwevend volume over de helling. Zo wordt op het kelderniveau achteraan een intieme zithoek gecreëerd met overdekt terras. De dagelijkse leefruimte situeert zich in het zwevend volume met open uitzicht naar het landschap. Het spreiden van de leefruimten over verschillende niveaus zorgt voor een interessante ruimtebeleving, een creatie van verschillende sferen, met optimale benutting van licht en uitzicht. De nachtruimten bevinden zich bovenaan.”

Op de website van Mijn Huis Mijn Architect, staan alle deelnemende projecten die te bezoek zijn handig gegroepeerd per provincie.

 


Gepost op 11 sep 2013
a