❮ Terug naar Blog

Zonnepanelen op je dak?


Overweegt u de installatie van zonnepanelen of zonnecollectoren op uw dak? Dan is het nuttig om de zonnekaart van Vlaanderen te raadplegen! De website won in december 2017 de e-gov award in de categorie ‘open data’. 

Deze interactieve kaart vertelt u of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zo’n installatie. Als u uw woning aanklikt, ziet u meer in detail welk dakvlak de meeste zoninstraling krijgt. In één oogopslag krijgt u het overzicht van de aankoopprijs en terugverdientijd van uw installatie. Handig, toch? 

Onderzoek bovendien de kwaliteit van uw dak. Eens de installatie geplaatst werd, is het immers moeilijker om herstellingen of isolatiewerken uit te voeren.  

Vele gemeentes geven een goedkope tot renteloze lening voor energiebesparende maatregelen. Doet uw gemeente dat ook? Zoek het even op in de subsidiemodule van de Vlaamse Overheid! 

Heeft u al zonnepanelen of een zonneboiler geplaatst? Op de weerkaart van VEA kan u zien wat gisteren de opbrengst ervan was. Ook op grijze winterdagen, is de opbrengst niet klein, zal u zien! 

Een goede zaak, voor uw portemonnee en voor het milieu! 


Gepost op 6 apr 2018
a