Overname EPB-portefeuille


Vanaf 2015 worden alle EPB-verslaggevers erkend. Kort samengevat zullen er vijf erkenningsvoorwaarden zijn: diploma, opleiding, examen, verklaring en permanente vorming. Vooral deze laatste voorwaarde impliceert een grote aanpassing voor de bestaande actieve verslaggever.

Enkele gekende feiten op 5/12/14

Wat is een “bestaande actieve verslaggever”? Dit is een verslaggever die voor 1 januari 2015 in de energieprestatiedatabank als verslaggever is geregistreerd, die dus een EP-nummer heeft en die voor deze datum minstens één startverklaring of één EPB-aangifte heeft ingediend.

De permanente vorming is verplicht en omvat vorming rond wijzigingen in de berekeningsmethodiek, EPB-eisen en EPB-software. Verder zal er ook ruimte zijn voor een vrij in te vullen deel. Het VEA gaat de gevolgde uren opvolgen, waarschijnlijk via de energieprestatiedatabank. Het juiste aantalvormingsdagen is momenteel nog niet officieel gecommuniceerd.

Actuele informatie op http://www.energiesparen.be/

Het is duidelijk dat deze permanente vorming een extra inspanning zal betekenen in tijd en geld.-              Tijd omdat het aantal vormingsdagen verplichte aanwezigheid vraagt-              Geld omdat een erkende opleidingsinstelling zijn diensten niet gratis aanbiedt

Voor elke verslaggever is dit het moment om z’n positie te herzien. Indien u de extra inspanning voor permanente vorming te groot acht, wenst u misschien uw activiteiten als verslaggever stop te zetten. Wil u voor uw klanten, waarmee u zo’n sterke vertrouwensband opgebouwd heeft, een goede opvolging garanderen, kunnen wij voor u een grote meerwaarde betekenen. Neem vrijblijvend contact op met sara@xenadvies.be om samen in gesprek te gaan.

www.xenadvies.be

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak