Beschaduwing


oor beschaduwing op de ramen te voorzien, wordt het risico op oververhitting in de woning beperkt. Alle objecten (al dan niet gebouwgebonden) die zorgen voor schaduw op een volledig raam, mogen ingegeven worden in de EPB.

In de EPB-berekening worden linker-, rechter- en verticale "overstekhoeken" en de horizonhoek in rekening gebracht. Dat betekent dat alle mogelijke beschaduwingen op een raam invloed hebben op de berekening. Een luifel of overhangend balkon zorgt voor een 'verticale overstekhoek' op een raam. Een tuinscherm als terrasafscheiding of een buur die dieper gebouwd heeft, zal zorgen voor een linker- of rechteroverstekhoek. Een gebouw aan de overkant van de straat zorgt voor een horizonhoek. De diepte, breedte, hoogte en eventuele afstand tot de woning van de woning/muur/luifel/... is allemaal informatie die nodig is om de berekening te kunnen maken. Andere mogelijkheden om het risico op oververhitting te beperken zijn zonweringen, screens, zonwerend glas,...Bron: meer weten van EPBonline.be

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiĆ«le keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak