Warmteverliesberekening


Na de werken dienen meestal de temperaturen in het systeem aangetoond te worden a.d.h.v. een dimensioneringsnota of warmteverliesberekening. Volgens de norm NBN EN 12831:2003 en de bijhorende nationale bijlage NBN EN 12831 ANB:2015. Deze bestaat uit:

  • Een warmteverliesberekening per ruimte, waarbij zowel het warmtetransport naar buiten als naar aangrenzende ruimtes beschouwd wordt en waarbij zowel transmissie-, ventilatie- en eventuele opstartverliezen beschouwd worden. Per ruimte wordt op deze manier het vermogen verkregen dat nodig is om in de winter het comfortniveau te behalen.
  • Een berekening van het afgiftesysteem zodat het benodigde vermogen, verkregen uit de warmteverliesberekening, geleverd kan worden door het ontworpen systeem.

Via de "zoeken" op energiesparen.be/minimale gegevens vertrek- en retourtemperatuur , kan u installateur een template/rekenblad vinden conform de norm.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiĆ«le keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak