De aangifte stap voor stap bij Xenadvies Kempen


Bij het Xenadvies kantoor Kempen gaan we stap voor stap met u aan de slag om uw project efficiënt en zorgeloos af te ronden!

Stap 1: Opstart aangifte, Checklist 01 - 1ste keer opvragen en nakijken van de staving

De bouwheer communiceert datum einde werken, dit is datum ingebruikname of oplevering en overloopt checklist 01, verzamelt de nodige stavingsstukken en bezorgt Xenadvies de staving.

Wat doet Xenadvies? Overloopt de aangeleverde staving op volledigheid en verwerkt de staving in de berekening. Indien niet volledig, maakt Xenadvies checklist 02 op voor de ontbrekende stukken. Indien de staving volledig is, wordt de voorlopige aangifte opgemaakt en geeft Xenadvies (indien nodig) nog advies.

Tijdens deze fase dient u ook nog volgende zaken op te starten:Ventilatieverslaggeving: Opmeten van de ingeregelde ventilatiedebieten en/of toevoerroosters en doorstroomopeningen in de woning. Opstellen ventilatieverslag.Luchtdichtheidsmeting: Uitvoeren van de luchtdichtheidsmeting en afleveren conformiteitsattest.

Stap 2: Indien niet volledig, Checklist 02 - 2de  keer opvragen en nakijken van de staving

De bouwheer verzamelt de laatste gegevens voor de aangifte, geeft de datums door waarop de laatste zaken nog uitgevoerd zullen worden bv uitvoeringsdatum van de luchtdichtheidsmeting.

Wat doet Xenadvies? Overloopt de nieuw aangeleverde staving op zijn volledigheid en verwerkt de staving in de berekening. Indien de staving volledig is, wordt de voorlopige aangifte opgemaakt en geeft Xenadvies (indien nodig) nog advies.

Stap 3: Afronding aangifte

De bouwheer bezorgt Xenadvies zijn goedkeuring om zijn EPB-aangifte definitief in te dienen. Wat doet Xenadvies? Dient de aangifte in bij de overheid in naam van de bouwheer

Zijspoor: Meerprijs checklist 03, 04, 05,…   3de , 4de , 5de ,…keer opvragen en nakijken van de staving

Dit zijspoor is niet standaard voorzien in onze prijsofferte, we streven een scherpe prijsstrategie na. We zullen steeds duidelijk en tijdig communiceren over wat wel en wat niet is inbegrepen.

De timing

We verwachten van de bouwheer dat hij alles bezorgt binnen de voorgestelde termijnen, bij nog uit te voeren werken wordt er verwacht dat hijzelf een realistisch nieuwe datum voorstelt.

Wat doet Xenadvies? De planning zo opstellen dat ze het dossier van de bouwheer tijdig kan opvolgen en afronden, we spelen in op de afgesproken datums en zorgen er dan ook voor dat er tijd is om aan de dossiers te werken.

Tijdens dit proces houden we onze waarden: tijdigheid, deskundigheid en klantvriendelijkheid, hoog! 

Groeten vanuit kantoor Kempen.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak