EPC's bij verhuur/verkoop nieuwbouw


Wat is het EPC-bouw?Voor bouwprojecten waarvoor een E-peileis geldt, wordt een energieprestatiecertificaat of EPC-bouw opgesteld door de EPB-verslaggever.Voor bouwprojecten waarvoor geen E-peileis geldt, wordt geen EPC-bouw opgemaakt.Het EPC-bouw is een onderdeel van de EPB-aangifte.

Het EPC-bouw toont het berekende E-peil en geeft aan hoe energiezuinig het gebouw is op een kleurschaal van groen naar rood. De kleurbalk toont het berekende E-peil ten opzichte van het maximaal toegestane peil. Als het resultaat in de rode zone staat, dan voldoet het niet aan de eis. Bevindt het zich in de groene zone, dan voldoet het E-peil aan de eis.De achterzijde van het EPC-bouw geeft aan of het project aan de verschillende EPB-eisen voldoet of niet.Waarvoor dient het certificaat?Om een woning of appartement te verkopen of te verhuren, moet een EPC worden voorgelegd aan een kandidaat-koper of -huurder.Als de te verkopen of te verhuren woning of appartement nieuw wordt gebouwd, moet het EPC-bouw afgeleverd worden binnen de wettelijke termijnen van de EPB-aangifte.

Wat is de geldigheidsduur van het EPC-bouw?Het EPC-bouw is 10 jaar geldig vanaf de datum van het einde van de werken of vanaf de datum van ingebruikname. Als beide data gekend zijn, geldt de vroegste van beide.

Gepubliceerd door Xenadvies - Kantoor Kempen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiĆ«le keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak