Warmteverliesberekening


Algemeen en ontwerp-vertrektemperatuur

Na de werken dienen de temperaturen in het afgiftesysteem voor de verwarming aangetoond te worden a.d.h.v. een dimensioneringsnota. Dit volgens de norm NBN EN 12831:2003 en de bijhorende nationale bijlage NBN EN 12831 ANB:2015. Deze nota dient bij de EPB aangifte als staving bijgevoegd te worden, zie op energiesparen.be voor o.a. een sjabloon dat uw installateur kan gebruiken. In de warmteverliesberekening wordt o.a. de vertrektemperatuur en de vertrek- en retourtemperatuur van de verwarming berekend. De ontwerpvertrektemperatuur is de vertrektemperatuur van het water aan de ketel naar de afgifte-elementen (radiatoren/vloerverwarming/…).   

Temperatuurverschil tussen vertrek en retour 

Dit is het verschil tussen de vertrek temperatuur van het water aan de ketel en de temperatuur van het water dat terugkomt naar de ketel, nadat het over de afgifte-elementen (radiatoren/vloerverwarming/…) is gegaan.  

Het ingeven van deze waarden is cruciaal bij warmtepompen, enkel op deze manier kan een voldoende laag E-peil behaald wanneer er een warmtepomp geïnstalleerd wordt. 

Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak