Potentieel voor intensieve ventilatie


Voor bouwaanvragen vanaf 2018 rekent de EPB met "potentieel voor intensieve ventilatie". Dit betekent dat er gekeken wordt hoe intensief de woning geventileerd kan worden om oververhitting van de woning tegen te gaan. Dit is ter vervangingen van het "inbraakrisico". Bij intensieve ventilatie wordt gekeken naar de individuele eenheid, deze moet dan afgetoetst worden aan de regelgeving. Hoe meer potentieel, hoe beter de afkoeling bij warme dagen en hoe beter het berekende resultaat zal zijn.

Onze samenvatting van deze wetgeving vind u hieronder. Concreet adviseren wij om in elke ruimten minstens 1 raam te met minstens één positie tussen volledig dicht en open bv de kipstand, een slot op het schuifraam. Deuren komen meestal niet in aanmerking. Een valkuil van deze wetgeving zijn de eenheden met slechts één gevel die grenst aan buiten, deze eenheden vragen extra aandacht ivm de intensieve ventilatie want deze voldoen nooit zomaar.

Nog vragen? U kan bij ons terecht.

Potentieel voor intensieve ventilatieDownload

Gepubliceerd door Xenadvies - Kantoor Kempen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak