Wat is het S-peil?


Op energiesparen.be vinden we volgend duidelijk antwoord, daarom geven we deze ook weer op onze blog:

Het ’S-Peil’ of 'schilpeil' drukt de energie-efficiëntie van de gebouwschil uit. Het vat alle energetische kwaliteiten van de schil (zowel de winsten als de verliezen) samen tot één getal. Het zegt hoe goed de schil bestand is tegen koude winterdagen, maar ook of er genoeg zonnewering is op hete zomerdagen en of de woning een efficiënte vorm heeft. Het S-peil geldt per wooneenheid, dus voor één appartement en niet voor een appartementsgebouw. Hoe minder energie nodig is om de temperatuur van de wooneenheid op peil te houden en hoe efficiënter de vorm, hoe lager en hoe beter het S-peil. Hoe lager het S-peil, hoe beter het dus gesteld is met de schil van de woning, energetisch gezien.

Stel dat je zou willen vergelijken met andere projecten, dan is het ook belangrijk om te weten dat het S-peil wordt berekend bij nieuwbouw van wooneenheden met bouwaanvraag vanaf 1 januari 2018. Het vervangt het K-peil en de netto-energiebehoefte die berekend werden bij oudere bouwaanvragen.

Gepubliceerd door Xenadvies – Kantoor Kempen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak