Wil u uw huis voor meer geld kunnen verkopen? Zorg dan voor een goed EPC label!


Een goed energielabel is de afgelopen 10 jaar belangrijker geworden op de vastgoedmarkt

Uit een nieuwe studie (2022, Titel ‘De impact van veranderingen in woningkenmerken en -voorkeuren op de Belgische woningprijzen’), uitgevoerd door de KU Leuven in opdracht van de Nationale Bank, blijkt dat in de periode 2018-2021 een eengezinswoning met een B-label gemiddeld 15 procent duurder verkocht is dan een soortgelijke woning met een E-label.

Volgens een analoge studie uit 2019, uitgevoerd door de KU Leuven in opdracht van het VEKA, was dit percentage voor de periode 2009-2017 nog ‘maar’ 11 procent.  

De resultaten uit de nieuwe studie bevestigen hoe een goed energielabel meer en meer een belangrijk verkoopargument is geworden en hoe dit in de toekomst vermoedelijk nog zal toenemen.

Het loont dus niet alleen om energetisch te renoveren voor de eigen energiefactuur en het eigen comfort, maar ook om de vastgoedwaarde van de woning te verhogen. Investeren in energetische maatregelen is in alle opzichten investeren in de toekomst. Het team van ervaren medewerkers bij Xenadvies kan u bijstaan doorheen dit proces.

Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiĆ«le keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak