Certificaten

Heldere bouwstudies en -metingen in Vlaanderen!                               Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aantoont hoe energiezuinig een gebouw is, rekening houdend met de gebouwschil en de installaties. Afhankelijk van het type gebouw of het gebruik van het gebouw is de opmaak en inhoud van het EPC verschillend.   Bij verhuur of verkoop kunnen wij de verplichte certificaten opmaken.   Dit zijn:
  • EPC voor verhuur en verkoop (energiedeskundige type A)
  • EPC van de gemeenschappelijke delen
  • EPC voor (k)NR (niet residentiële gebouwen, energiedeskundige type D)
  • Elektrische keuring
  • Asbest inventaris
  Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Ben jij benieuwd naar onze scherpe tarieven?
Vul dan hier je nummer in om meer info te krijgen.

Als u op verzenden duwt gaat u akkoord met ons privacy policy

EPC+ wonen

Het EPC is verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, studio's, collectieve woongebouwen,..
Vanaf 2019 is het EPC uitgebreid en spreekt het VEA niet meer van een EPC, maar wel van een EPC+. Alle wooneenheden die verkocht worden vanaf 1 januari 2022 moeten beschikken over een EPC+, zelfs als u nog beschikt over een geldig EPC van voor 2019. 

 

EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw (EPC GD)

Vanaf 2022 zal een EPC beschikbaar moeten zijn voor de gemeenschappelijke delen (EPC GD) van een appartementsgebouw. Deze verplichting staat los van verkoop en verhuur. Er wordt een periode van 2 jaar voorzien om dit EPC GD op te maken.  Als dit EPC GD er niet is, zal het vanaf 1 januari 2022 niet mogelijke om het individuele EPC+ voor verkoop/verhuur aan te maken. Dan komt eerst de aanwezigheid van het EPC GD en dan volgt past de opmaak van het EPC+. 

EPC klein niet residentieel

Wie zijn horeca- of handelszaak, kantoor, praktijk, B&B, ... verkoopt of verhuurt moet over een geldig EPC beschikken.

 

EPC voor publieke gebouwen

Een energieprestatiecertificaat voor publieke gebouwen is verplicht voor gebouwen waarin publieke organisaties gevestigd zijn die aan een groot aantal personen overheidsdiensten verstrekken.

Snel contacteren

* Deze velden zijn verplicht

EPC’s en certificaten gebouwen

Algemeen contact

Bouwstudies Oost- en West-Vlaanderen

Bouwstudies Antwerpen, Limburg, Brabant

a