Maak kennis met zelfstandig energiemakelaar Lutilis


Als je overweegt om van energieleverancier te veranderen, maar geen zin en tijd hebt om je weg te zoeken door de verschillende tarieven en formules, dan is het een goed idee om een zelfstandig energiemakelaar onder de arm te nemen. Xenadvies stelt je graag voor aan Luc Devriese, zaakvoerder van Lutilis, een complementaire collega in het energieveld.

Lutilis neemt de zorgen uit handen van de zaakvoerder of de consument. In tegenstelling tot een accountmanager van een energieleverancier, die slechts voor één bedrijf werkt en vaak enkel belangstelling heeft in het afsluiten van een eenmalig contract, werkt een zelfstandig energiemakelaar op een geheel andere wijze.

Luc Devriese: “Na een mooie internationale loopbaan bij energiebedrijf BP stond ik voor de keuze: opnieuw als werknemer aan de slag gaan of als zelfstandige een nieuwe uitdaging aangaan. Energie heeft mij altijd geboeid omdat het een essentieel en vaak strategisch goed is in ons modern economisch bestel. Met de vrijmaking van de energiemarkt en de complexiteit ervan, was er duidelijk nood bij bedrijven om zich op dat vlak professioneel te laten bijstaan. Op die manier kunnen ze zich concentreren op hun core business. Lutilis neemt de zorgen uit handen van de zaakvoerder of de consument. In tegenstelling tot een accountmanager van een energieleverancier die slechts voor één bedrijf werkt en vaak enkel belangstelling heeft in het afsluiten van een eenmalig contract, werkt een zelfstandig energiemakelaar op een geheel andere wijze.”

Aantrekkelijk aanbod

Als energiemakelaar werkt Lutilis samen met een aantal geselecteerde leveranciers waardoor Lutilis voor elk segment een aantrekkelijk aanbod kan doen. Hierbij wordt rekening gehouden met de actuele contractuele situatie en het verbruiksprofiel, en de huidige en verwachte marktontwikkelingen. Ook voor injectiecontracten voor de verkoop van geproduceerde elektriciteit middels zonnepanelen kan je bij Lutilis terecht. Uiteraard zorgt Lutilis ook voor een rimpelloze administratieve afhandeling en een zorgvuldige opvolging tijdens de ganse duur van het contract.

“Meestal heb ik twee keer goed nieuws,” vertelt Luc. “Enerzijds is er de financiële besparing en anderzijds het heuglijke nieuws dat ik niets aanreken voor mijn diensten. Het zijn de energieleveranciers die uiteindelijk het contract toegewezen krijgen, die mij een commissie uitbetalen.”

Complementaire expertise

Besparen op de aankoopprijs van energie is belangrijk, maar de goedkoopste energie is nog altijd energie die men niet verbruikt. “Juist,” zegt Luc. “Klanten vragen me meer en meer om hen ook daarin te adviseren. Ze willen weten op welke wijze ze op de meest rendabele manier energie kunnen besparen, of het nog interessant is om zonnepanelen te plaatsen, of ze een energie audit kunnen laten doen. Om dat advies op een professionele wijze te kunnen geven doet Lutilis beroep op professionele partners, zoals Xenadvies. Onze expertise in het energieveld is perfect complementair.”

Contactgegevens:

Lutilis GCV
Speckweg 9
2950 Kapellen
Tel: 03/664.82.82
GSM: 0475/92.45.67
info@lutilis.bewww.besparen-op-energie.be

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak