ECODESIGN LABEL KRIJGT OOK AANDACHT BIJ INSTALLATIEBEDRIJF VAN DEN BERGEcodesign is bij de EPB vanaf 2016 ingevoerd en dit artikel, van installatiebedrijf Van Den Berg uit Hoogstraten, toont mooi aan dat dit label speelt in de hele sector. Alleen nomen zij het niet Ecodesign maar wel ERP-richtliljn.

Op 26 september 2015 werden nieuwe EU-richtlijnen van kracht die een impact hebben op alle verwarmingssystemen en warmwaterproductiesystemen die na die datum geproduceerd worden. Deze zogeheten Richtlijn voor energiegerelateerde producten (ErP) legt wettelijk bindende criteria vast voor energie-efficiëntie en uitstoot.

Een belangrijke regel is ook dat producten voorzien moeten worden van labels die informatie verschaffen over hun efficiëntie en prestaties. Dat moet u helpen bij de doordachte keuze van het beste verwarmings- en warmwatersysteem voor uw woning.

Net als de labels die u kent van huishoudtoestellen zoals wasmachines en koelkasten, maken deze labels een indeling in efficiëntieklassen, gaande van G tot A++ voor verwarmingstoestellen en van G tot A voor warmwateropwekkers.

Eén bijkomend gevolg van de veranderingen is dat, op één uitzondering na, het niet langer mogelijk zal zijn om niet-condenserende ketels te installeren. Aangezien condenserende ketels veel energie-efficiënter zijn, zullen die nu de standaardoplossing vormen voor de meeste kleine en middelgrote installaties.

Bron: Installatiebedrijf van den Berg
Bron: Installatiebedrijf van den Berg

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak