❮ Terug naar Blog

Partners aan het woord: Kemp Immo nv


Kemp Immo nv is actief in zijn regio sinds 1957 en geniet daardoor van een lokale naamsbekendheid. Ze kennen de vastgoedsector door en door en hebben de expertise om eigendommen op een vlotte manier tegen de best mogelijke prijs te verkopen of te verhuren. De nadruk wordt gelegd op kwaliteit en Kemp Immo nv maakt hiervoor gebruik van alle mogelijke diensten die ter beschikking worden gesteld.

Kemp-Immo

“Bij de verhuur valt het ons op dat potentiële huurders erg bewust bezig zijn met de hoge energiekosten, welke bovenop de huurprijs komen. Voor vele kandidaten kan dit een beslissende factor zijn.” Marc Roels

De invloed van het EPC op de vastgoedmarkt

In 2009 werd het energieprestatiecertificaat verplicht bij elke overdracht van een wooneenheid, zowel bij de verkoop als de verhuur. Ondertussen maakte het beknopte verslag plaats voor een uitgebreider verslag, zodat er meer duidelijkheid kwam.

Marc Roels – bestuurder Kemp Immo nv – “Bij Kemp Immo nv hebben we niet direct de indruk dat op de dag van vandaag de waarde van een onroerend goed wordt beïnvloed door een hoge of een lage waarde van het EPC. Wel wordt er meer en meer naar het certificaat gevraagd. Kopers en huurders worden zich steeds meer bewust van het energieverbruik van een eigendom. Bij de verhuur valt het ons op dat potentiële huurders erg bewust bezig zijn met de hoge energiekosten, welke bovenop de huurprijs komen. Voor vele kandidaten kan dit een beslissende factor zijn. Verhuurders overwegen meer dan eens investeringen te doen, waarbij ze ook kunnen rekenen op premies van de verschillende overheden. Kemp Immo nv rekent hiervoor op de know-how van Xenadvies. We raden ook verhuurders aan om Xenadvies te raadplegen rond de dakisolatienorm.”

Kemp Immo nv heeft de perfecte partner gevonden voor de opmaak van de EPC’s: Xenadvies beantwoordt volledig aan onze wensen. Elke aanvraag wordt binnen de week verwerkt, waardoor de opstart van een verkoop- of verhuurdossier vlot gaat. We kunnen met onze vragen en die van onze cliënten over de regelgeving rond energie, energie audits, isolatie, …. ook bij Xenadvies terecht. Het enthousiasme van de medewerkers zorgt voor een aangename samenwerking.

Contact


Kemp Immo NV

Heidestatieplein 16, 2920 Kalmthout
Tel. +32 (0)3 / 666 86 79
GSM +32 (0)475 / 83 93 96
info@kempimmo.be
http://www.kempimmo.be/


Gepost op 16 sep 2014
a